Articole

11
MAR
2021

Dispozitivele electrice de protecție

Posted By :
Comments : Off
Revista Standardizarea, ed. nr. 2/2019 Florica-Elena Ionescu*, expert standardizare ASRO Dispozitivele electrice de protecție sunt destinate să asigure protejarea instalației electrice din clădiri cu destinație de locuință, clădiri cu destinație comercială, instituții publice, întreprinderi industriale, întreprinderi din agricultură, zootehnie şi horticultură, locuri de campare şi similare, șantiere, expoziții, târguri, locații cu scop medical și altele asemenea....
Read More
08
MAR
2021

Interviu – dna Nastasia Belc, Director General IBA,

Posted By :
Comments : Off
Revista Standardizarea, ed. nr. 4/2019 Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare – IBA IBA București este o organizație de cercetare publică cu finanțare extrabugetară, în coordonarea Ministerului Cercetării și Inovării, cu activitate de cercetare în domeniul alimentar și nutriție, dezvoltare de produse și tehnologii, dar și servicii în domeniu, inclusiv producție la scară mică de alimente personalizate. IBA București se dezvoltă într-o...
Read More
05
MAR
2021

Gazul petrolier lichefiat (GPL) – un combustibil alternativ al viitorului

Posted By :
Comments : Off
Revista Standardizarea, ed. Nr. 5/2019 Daniela Isăcescu, Expert standardizare ASRO Gazul petrolier lichefiat, cunoscut sub denumirea de GPL, este un combustibil alternativ ecologic, fiind obținut în urma procesului tehnologic de rafinare și de fabricare a benzinei și a motorinei. Este un amestec format din propan și butan folosit în special în domeniul auto drept combustibil alternativ, dar și în alte scopuri, precum în încălzirea locuințelor, a spațiilor industriale sau...
Read More
03
MAR
2021

SR EN ISO 22000:2019, Sisteme de management al siguranței alimentelor. Cerințe pentru orice organizație din lanțul alimentar

Posted By :
Comments : Off
Revista Standardizarea, ed. nr. 4/2019 Valentina Dincă, Expert standardizare ASRO Conform domeniului de aplicare, standardul SR EN ISO 22000:2019 specifică cerințe pentru un sistem de management al siguranței alimentelor (SMSA), pentru a permite unei organizații care este direct sau indirect implicată în lanțul alimentar: să planifice, să implementeze, să opereze, să mențină și să actualizeze un SMSA care furnizează produse și servicii care sunt sigure, în conformitate...
Read More