Principiile și aplicarea sistemului HACCP. Baza sistemelor de siguranță alimentară

Obiective:

  • HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point) reprezintă baza tuturor sistemelor de management al siguranței alimentelor și instrumentul universal acceptat pentru identificarea și eliminarea pericolelor fizice, chimice si microbiologice pentru siguranța alimentelor;
  • Asigurarea inocuităţii produselor alimentare fabricate, pentru protecţia sănătăţii consumatorilor; Îmbunătăţirea calităţii produselor realizate.
  • Însuşirea cerinţelor privind siguranţa alimentelor; obţinerea cunoştinţelor necesare dezvoltării planurilor HACCP şi a programelor preliminare operaţionale (OPRP-uri).
  • Cele două zile de curs sunt dedicate informațiilor teoretice dar și a explicațiilor pe marginea cerințelor sistemului HACCP.

Tematică:

  • Cadrul legislativ (naţional şi european) aplicabil industriei alimentare;
  • Evaluarea și clasificarea pericolelor pentru siguranța alimentelor;
  • Dezvoltarea și implementarea principiilor HACCP;
  • Dezvoltarea programelor preliminare operaţionale (OPRP-uri).

Grup țintă:

  • Tuturor celor care lucrează în domeniul alimentar, cu precădere celor care trebuie să implementeze principiile HACCP în calitate de conducători sau membri ai echipei HACCP, la un operator economic din domeniul alimentar, în conformitate cu cerințele legislației în vigoare;
  • Specialisti din industria alimentară în producție, cercetare și dezvoltare, asigurarea/controlul calității;
  • Personalul de conducere care trebuie să înțeleagă și să aplice sistemul HACCP.

Avantajele participării la cursurile de formare profesională organizate de ASRO:

1) pentru formare profesională:

  • 5% reducere pentru participarea la al doilea curs din programa ASRO (valabil pentru anul curent și cel anterior);
  • 10% reducere pentru participarea la al treilea curs din programa ASRO (valabil pentru anul curent și cel anterior);
  • 5% reducere pentru 2 persoane înscrise din cadrul aceleiași firme, pentru același curs;
  • 10% reducere pentru minim 3 persoane din cadrul aceleiași firme, pentru același curs.

2) pentru achiziționare standarde:

  • 10% reducere la achiziționarea standardului de bază al cursului, în perioada desfășurării acestuia;
  • 5% reducere pentru achiziționarea, pe perioada desfășurării cursului, a unuia sau a mai multor standarde naționale din domeniul sistemelor de management (familia de standarde ISO 9001, familia ISO 14001, familia ISO 45001).

*reducerile se cumulează doar dacă sunt mixte (pct.1 cu pct.2).


În funcție de solicitări și de numărul participanților, cursul se poate organiza exclusiv online, exclusiv offline, sau în format hibrid (unii cursanți pot participa online, iar ceilalți în sala de curs).

Cursurile se pot organiza pentru minimum 10 cursanți.

Preț: 750 lei/curs/participant (+TVA)

Plata se face în avans.

Înscrieri: până la 19.07.2023.


Date contact:

E-mail: cursuri@asro.ro

Tel.: 0743.168.290

Formular înscriere

Date

Jul 27 - 28 2023
Expired!

Time

9:00 am - 4:00 pm

Cost

750RON
Categorie
Formular înscriere
QR Code